Варненски студенти донесоха злато за България на международно кулинарно състезание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 16.10.2018
3644
Една седмица на съревнование в различни кулинарни категории прекараха студентите Стефана Германова и Данил Двойнин заедно със своя преподавател шеф-инструктор Калоян Колев, в Струмица, Македония,

В периода 8-12 октомври там се проведе международно кулинарно състезание, организирано от македонската професионални асоциация ГастроМак, под егидата на WACS (World Association of Chef Societies – най-голямата международна професионална асоциация в сферата). Състезанието е трето по рода си в Македония и привлича участници от все повече държави. Сред състезателите имаше студенти от университети, професионални шеф-готвачи и шеф-инструктори от кулинарни училища от общо 16 държави, които се състезаваха пред критичния поглед на над 30 членове на международното жури.

Студентите в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна впечатлиха участниците и журито с професионализма и нивото на своята работа.

Стефана Германова, студент в 3 курс, стана златен медалист в категориите: "Ястие с пилешко месо“ и "Паста“. Стефана грабна и сребро в категорията "Най-добър млад готвач 2018“.

Данил Двойнин, студент 1 курс, също донесе злато от ГастроМак 2018 в категориите: "Модерно ястие“ и "Ястие с риба“.

Заедно със своя преподавател шеф-инструктор Калоян Колев, Стефана и Данил спечилиха също трето място като "Най-добър международен отбор 2018“. Шеф Калоян Колев стана носител и на титлата "Най-добър международен готвач 2018 (Черна кутия)“.

"Изключително съм горд с представянето на студентите ни. Участието в международни състезания ни показва ясно, че сме на много добро професионално ниво и че усилията и труда – наш и на студентите, се възнаграждава и получава признанието на водещи имена в областта“, сподели еф Калоян Колев – "Журито бе впечатлено от нивото на работа на студентите ни.“

Само месец по-рано представители на Институт по кулинарни изкуства към ВУМ се завърна със злато от всички категории на друго международно състезание – в Айдън, Турция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).