Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски студенти от уязвими групи получиха стипендии
Автор: Пламена Николова 09:00 / 09.05.2019Коментари (0)2514
Във Варна бяха връчени поредните три стипендии на студенти от уязвими групи.

Инициативата е на Обществен дарителски фонд за Варна, който през 2016 г. с подкрепата на дарители и партньори учреди специален фонд за подкрепа на студенти от маргинализираните групи.

Събитието уважиха представители на академичните среди, партньори и дарители.

 "Наша обща мисия е да създаваме повече условия за достъп до висше образование на уязвимите групи, да покажем добри примери сред ромската общност, които повишават своята култура и отговорност към обществото. Убедена съм, че това е пътят", сподели проф. д-р Анелия Клисарова-Народен представител, ректор на МУ-Варна в периода 2004-2014 г., Началник на Клиниката по нуклеарна медицина и метаболитна терапия в УМБАЛ "Св.Марина"-Варна, специален гост на събитието.

Тя връчи свидетелството за стипендия на  номинираната студентка в  Медицински университет-Варна, специалност "Акушерка“-  Мария Атанасова, като и пожела попътен вятър в професията.

Мария сподели, че има подкрепата на родителите си. Родена в малко бургаско селце, тя е първата от общността си която ще учи висше образование. Благодари на Фонда за доверието!

Проф. Клисарова сподели, че след стипендиантската програма за студенти с научни постижения в сферата на медицината, това е втората  програма на Фонда, която тя подкрепя като дарител и общественик.

Председателят на районния съд във Варна, г-жа Ерна Якова, връчи стипендията на  Павлин Василев, студент по Право във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър“ и му пожела да завърши успешно своето следване и да бъде полезен в професията която е избрал. Павлин сподели, че е голяма чест да получи стипендията си от съдия Якова и увери присъстващите че ще положи всички усилия за успешното си дипломиране.

Събитието уважиха и доц.д-р Юлиана Матеева –Ръководител на катедра Право към ВСУ, както и г-жа Тодорка Влъчкова, специалист Европрограми към СУ "Гео Милев“  номинирали Павлин за тази награда, като техен бивш и настоящ възпитаник.

Радостина Петрова, представител на електронна медия Днес+, дарител и партньор на Обществен фонд за Варна връчи третата стипендия на студентката в Технически университет –Варна, Сабрина Арабова.

Номинираните студенти получиха индивидуални стипендии за покриване на семестриални такси и наем за общежития от по 1000 лв. Условието да ги получат е да не прекъсват своето образование до завършването му. Стипендиите са осигурени от дарители и с подкрепата на ФРГИ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: