Варненски студенти с благороден жест към болно дете

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:00 / 13.02.2018
3087
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студентски съвет на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и Студентски съвет на Икономически университет- Варна участваха в организиране първата благотворителна кампания за 2018 година, която се проведе на по инициатива на варненска пицария, съобщиха те за Varna24.bg.

В заведението се проведе забавно- интелектуална игра, наречена "Quiz Night", със съдействието на DJ- водещият Делян, чиято цел беше да бъдат събрани средства за малката Мартина Тенева от гр. Банско, която на 7 септември 2017 г. поглъща желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест. 

Направеният ядрено- магнитен резонанс на детето показва наличие на данни за хипоксична енцефалопатия. Един месец по- късно в болница "Аджъбадем" в Турция се регистрира хидроцефалия, налагаща неврохирургична операция за поставяне на вентрикулоперитонеален шън. 

Въпреки тежката диагноза лекари от Израел, клиника "Левинщайн" дават до 80% възможност детето да бъде излекувано. За лечението на Мартина Тенева са нужни близо 70 000 лв. Близките на детето се обръщат със зов за помощ към всички желаещи да помогнат. 

Студентите от ВСУ "Черноризец Храбър" и ИУ-Варна се обединиха и участваха в кампанията на пицарията.
Освен това, че крайната цел на кампанията беше благотворителност, а специалното в нея е, че тя се превърна във факт, благодарение на желнието на млади личности да помагат. 

Всички включили се в кампанията бяха студенти, което е показателно, че във гр. Варна и в България като цяло живеят и се развиват такива млади, образовани, съзнати хора.

Студентите заявиха,че се надяват това да достигне до повече хора, за да може да го превърне в традиция и да покажат на всички млади хора, че не е трудно да се прави добро, нужно е само желание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).