Варненски студенти ще демонстрират етично хакерство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:14 / 30.11.2017
1787
На 2 декември, от 11 часа, студенти и преподаватели в областта на софтуерното инженерство ще демонстрират етично хакерство и как да си опазим базите си данни от нерагламентирано проникване. Демонстрацията ще включва вътрешно и външно разбиване на сигурност на база данни, както и практически съвети за по-висока кибер-сигурност.

Събитието се провежда само няколко дни след 30-ти ноември, когато е международният ден за компютърна сигурност и се организира от студентите на Висше училище по мениджмънт в специалност Софтуерни системи и технологии. Младежите, водени от техния преподавател - доц. Николай Райчев (създател на програмата и Директор софтуерно инженерство в голяма международна компания) ще направят обучение по ISO 27001 за защита на бази данни.

Международният ден започва да се отбелязва през 80-те, когато компютрите навлизат в бизнеса в САЩ и започват да съдържат повече и повече информация. Той се отбелязва по различни начини по света и има за цял да събере ИТ специалисти и потребители на бази с информация с цел превенция и защита наличните и служебните им компютри, данни и информация от хакерски атаки.

Международният ден за кибер сигурност ще се отбележи в сградата на Висше училище по мениджмънт (ул. Оборище 13А, гр. Варна) на 2 декември (събота), от 11 часа (конферентна зала) - входът е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).