Варненски съдии се жалват за оказан им натиск

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:44 / 27.01.2015
875
Министър Христо Иванов ще поиска от Висшия съдебен съвет да разгледа откритото писмо на съдиите от Административен съд - Варна, в което те изразяват възмущението си от натиск, оказван им от председателя на съда Тинка Косева.

В писмото, подписано от 10 магистрати, се настоява да бъде извършена проверка за методите и средствата на управление, прилагани от ръководството на съдилището, както и да се изследват причините и мотивите за назначаването на съдия Евгения Баева за зам.-шеф на Административния съд и ръководител на Първо отделение, съобщава Дарик.

Като конкретен пример за оказван натиск съдиите посочват, че за 23 януари във Варненския административен съд е било планирано провеждането на общо събрание на съдиите при дневен ред, определен от председателя Тинка Косева. Ден по-рано на общо събрание на магистратите от Второ отделение са били гласувани предложения за изменение и допълнение на дневния ред. Предложението било подписано от 11 от общо 12 съдии от отделението, в това число и зам.-шефката на съда и ръководител Даниела Недева. На 22 януари Тинка Косева заявила по телефона на Недева да уведоми всичките 12 съдии от отделението, че разпорежданията й са задължителни и ако те искат промяна на дневния ред, до един ще бъдат натоварени на 100% с данъчни дела, въпреки че разглежданата правна материя от Второ отделение е териториално-устройствено законодателство.

Правосъдният министър Христо Иванов ще предложи разглеждането на сигнала да бъде включено като точка в дневния ред на ВСС за следващата седмица. Той ще съдейства да бъдат изслушани съдиите, подписали сигнала, както и всички ангажирани страни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).