Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски съдия опитал да избави приятел от дело за забравен автомат
Автор: Екип Varna24.bg 09:12 / 11.04.2017Коментари (0)1623
© bTV
Съдия Светлозар Георгиев
Окръжен съдия опитал да избави приятел от дело за забравен автомат, след като го съветвал да каже пред разследващите, че пренебрегнал оръжието заради кучето си. Това пише в обвинителния акт на спецзвеното "Антикорупция" при Софийската градска прокуратура срещу Светлозар Георгиев от районния съд във Варна.

Магистратът е обвинен, че накарал прокурорка да прекрати дело срещу приятеля му Николай Добрев. Той е бивш полицай, следял за реда в Слънчев бряг. Процесът срещу Георгиев започва във вторник в Софийския градски съд.

Към 22 ч на 15 септември м.г. Добрев спира колата си "Лада Нива" на ул. "Сан Стефано" във Варна пред дома си. Със себе си носи в калъф ловен автомат "АТА-Армс". Слиза от колата и зарязва оръжието на тавана на ладата, тъй като започва да разтоварва багаж. След което се прибира. 7 часа по-късно се сеща за автомата, но когато отива до колата, оръжието вече го няма.

Междувременно към 23 ч на 15 септември покрай ладата на Добрев минава мъж на име Емил Енчев. Той забелязва калъфа с пушката и го прибира. Призори тръгва да предаде оръжието в полицията.

Добрев подава сигнал в МВР за изчезналия му автомат също сутринта. След разпита си той се чува 3 пъти по телефона със съдията и му разказва за случая.

След ден Добрев обяснява на магистрата, че полицай Иво Костов е поел разследването. Разбират, че прокурор по делото е Здравка Задгорска, с която Георгиев се познавал от 1993 г.

"Не знаеш каква беля на главата си слагаме. Сега ще почнат да ти звънят!", уверява Костов Задгорска, след като чете постановлението, с което Добрев ще бъде привлечен като обвиняем. Мъжът е обвинен за това, че е оставил без надзор оръжието си, за което го грозят до 5 г. затвор и глоба до 3 хил. лв. Прокурорката пита кой ще я търси, но Костов отвръща: "Ще видиш."

"Кажи, че като си отворил багажника, кучето е побягнало и ти си се е разсеял. Кажи, че буквално онзи те е издебнал и ти е откраднал пушката", казва съдията, който дава по телефона съветите на Добрев. Разговорите са записани със СРС.

Георгиев кани Задгорска 4 пъти на кафе в рамките на 15 дни между ноември и декември, но тя отказва. След като разследването срещу Добрев приключва на 2 декември, прокурорката се среща с Георгиев в кабинета му в Съдебната палата във Варна. Той е директен: "Мисля, че от човешка гледна точка е за помагане, чл. 9 си е отвсякъде. Ти ще си прецениш вече", казва съдията (б.а. - чл. 9, ал. 2 от Наказателния кодекс казва, че не е престъпление деяние, което, макар и да има белезите на престъпление, не е общественоопасно). 4 дни след разговора Задгорска изготвя обвинителния акт срещу Добрев. Съдът глобява Добрев с 1000 лв.

Преди да бъде обвинен, съдия Георгиев разглеждаше делото за рекет и побой срещу бизнесмена и лидер на "Воля" Веселин Марешки във Варненския районен съд.

В понеделник Георгиев не отговаряше на телефона си.

Източник: 24 часа




Още по темата: общо новини по темата: 5
27.03.2017 »
20.03.2017 »
17.03.2017 »
16.03.2017 »
16.03.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: