Варненски таксиджии вече настройват апаратите на новите тарифи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 15.01.2019
2974
От днес започва претарифиране на таксиметровите коли във Варна, научи Дарик от водачи на таксита.  

Информацията се отнася за най-голямата таксиметрова компания  в града, която оперира с 900 коли. Вчера шофьорите там са получили съобщение, с което ги привикват по час в сервиза на фирмата, където ще им бъдат претарифирани таксиметровите апарати.

Новата цена на километър ще е 0.89 лева през деня и 0.99 лева нощем. Първоначалната такса остава без промяна - 1.09 лева. Таксата за минута престой също няма да се променя и остава 0.25/0.35 лева, съответно дневна/нощна.

Новите цени са резултат от решение на Общинския съвет. Малко преди Коледа местният парламент реши да вдигне минималните тарифи на варненските таксита на 0.88 лева за километър през деня и 0.98 лева през нощта. Увеличението е с 13 стотинки спрямо все още действащите цени.

Процесът по претарифиране на таксиметровите апарати ще отнеме време, тъй като  след промяната в апаратите таксиметровите коли трябва да минат и през регионалния отдел на Българския институт по метрология.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).