Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски таланти събраха над 640 лева за болно дете
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 07.05.2012Коментари (0)646
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Васил Друмев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненски ученици събраха 649,40 лева за десетокласник, нуждаещ се от лечение в чужбина. Децата набираха паричките чрез поредицата благотворителни концерти, които сами организираха: "Варненските таланти подкрепят живота".

Заради краят на учебната година и настъпването на седмиците, в които повечето ученици се подготвят за матури, концертите бяха прекратени. До момента се проведоха 7 издания в 7 поредни седмици. В тях участваха деца от детски градини до дванадесетите класове от всички училища във Варна, както и студенти от вузовете в града. В продължение на 7 седмици, всеки понеделник от 18 часа в клуб "Диско-то", се събираха даровити млади хора, които безвъзмездно даряваха своя труд за набирането на средствата за болния от мускулна дистрофия Никола Вангелов от СОУ "Васил Друмев".

В продължение на 7 седмици на сцената се представиха младежи и девойки, независимо дали професионално или любителски се занимават с музика. Входът за концертите бе лев и се пускаше от публиката в специална стъклена кутия за дарения. В петък в присъствието на управителите на клуба Данаил Динев и Кирил Йовчев, директорът на СОУ "Васил Друмев" Красимир Димитров и съучениците на Никола Вангелов - Георги Василев и Деница Мария Богоева, бе отворена урната и преброени постъпленията. След като бяха описани и изготвен приемно-предавателен протокол, средствата ще постъпят по банковата сметка на страдащия десетокласник.

Инициаторите на концертите - ученици от училищата във Варна, благодарят на управителите на клуба, които без наем, без заплащане за отопление през зимата, без заплащане на ток, го отдадоха за благородната кауза. Инициаторите благодарят и на DJ Mut, който им помагаше със синбеците, както и на стотиците музиканти, които и пяха благотворително, и натрупаха голям сценичен опит, отърсиха се от притесненията и страха от сцената.

Целта на организаторите е благотворителните концерти да продължат и след лятната ваканция. До тогава всеки, който иска да помогне на десетокласника Никола Вангелов в борбата му с мускулната дистрофия, може да помогне по банков път. Сметка е: IBAN BG 93000019661202, банка ДСК, дарителска сметка за Никола Крумов Вангелов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: