Варненски таланти събраха над 640 лева за болно дете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:41 / 07.05.2012
648
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Васил Друмев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненски ученици събраха 649,40 лева за десетокласник, нуждаещ се от лечение в чужбина. Децата набираха паричките чрез поредицата благотворителни концерти, които сами организираха: "Варненските таланти подкрепят живота".

Заради краят на учебната година и настъпването на седмиците, в които повечето ученици се подготвят за матури, концертите бяха прекратени. До момента се проведоха 7 издания в 7 поредни седмици. В тях участваха деца от детски градини до дванадесетите класове от всички училища във Варна, както и студенти от вузовете в града. В продължение на 7 седмици, всеки понеделник от 18 часа в клуб "Диско-то", се събираха даровити млади хора, които безвъзмездно даряваха своя труд за набирането на средствата за болния от мускулна дистрофия Никола Вангелов от СОУ "Васил Друмев".

В продължение на 7 седмици на сцената се представиха младежи и девойки, независимо дали професионално или любителски се занимават с музика. Входът за концертите бе лев и се пускаше от публиката в специална стъклена кутия за дарения. В петък в присъствието на управителите на клуба Данаил Динев и Кирил Йовчев, директорът на СОУ "Васил Друмев" Красимир Димитров и съучениците на Никола Вангелов - Георги Василев и Деница Мария Богоева, бе отворена урната и преброени постъпленията. След като бяха описани и изготвен приемно-предавателен протокол, средствата ще постъпят по банковата сметка на страдащия десетокласник.

Инициаторите на концертите - ученици от училищата във Варна, благодарят на управителите на клуба, които без наем, без заплащане за отопление през зимата, без заплащане на ток, го отдадоха за благородната кауза. Инициаторите благодарят и на DJ Mut, който им помагаше със синбеците, както и на стотиците музиканти, които и пяха благотворително, и натрупаха голям сценичен опит, отърсиха се от притесненията и страха от сцената.

Целта на организаторите е благотворителните концерти да продължат и след лятната ваканция. До тогава всеки, който иска да помогне на десетокласника Никола Вангелов в борбата му с мускулната дистрофия, може да помогне по банков път. Сметка е: IBAN BG 93000019661202, банка ДСК, дарителска сметка за Никола Крумов Вангелов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).