Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски театър на национална сцена за парламентарните избори
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 06.11.2012Коментари (0)1530
©
Варненски театър на национална сцена ще се разиграе на предстоящите парламентарни избори. Въпреки че дотогава остават още доста месеци и една тежка зима, завесата вече е вдигната и актьорите са на сцената. Или поне тези, които трябва да се виждат. Другите, зад декорите, всички ги знаят, нищо че се крият.

Главна роля в постановката сценаристите в сянка, които се имат за велики комбинатори, са отредели на аптекарския бос Веселин Марешки, който хем твърди, че е богат, хем пък - че всичките му аптеки работели почти на загуба. Да му се чуди човек защо тогава поддържа този бизнес!?

Но думата ни е за друго. Кампанията за местни избори 2011 г. във Варна. Тогава всъщност Марешки изигра на местна сцена това, което сега се очаква от него на национална. А именно - да е патерица на ГЕРБ, като громи ГЕРБ. Целта е да "омагьоса" избиратели - къде с думи, къде с платени наблюдатели, че те да му повярват и да се втурнат да гласуват за него, защото е алтернативата на сегашната власт. Всъщност на всяка власт, защото той не бил управлявал досега. Затова и Марешки успешно влезе в ролята на най-върл противник на Кирил Йорданов от ГЕРБ. То не бяха дебати в национален ефир. Не бяха замервания с искания за кръвни тестове за алкохол, за детектор на лъжата, за съдебни дела заради обида.

На театър - като на театър. Публиката гледа, забавлява се и хич не й идва на акъл, че двама актьори, не по професия, професионално ги манипулират. С каква цел и защо? За да неглижират всички останали кандидати, които да се загубят някъде сред последните обвинения между тандема Марешки - Йорданов. И за да може, ако има втори тур, точно тези противници да се изправят един срещу друг. Удобно. Защото при тази конфигурация още преди изборите беше ясно кой ще спечели. И той спечели. Веднага след това съдебните дела за клевета и обида останаха в историята. А Веселин Марешки вече обяснява колко прав е г-н Кирил Йорданов (справка скорошното участие на Марешки в студиото на Нова телезивия)... Само дето след театрото варненци в хор обясняват и до днес, че не били гласували за Йорданов, пък той станал кмет. Как така! Ами с театър на патерица!

Всъщност втората серия, предполага се подобрен и обогатен вариант, ще се играе и на идващите избори. Този път обаче публиката няма да е само варненска. Марешки ще обяснява по всички телевизии как той е най-добър, щото не е бил във властта досега и как всички управлявали през последните години трябва да си ходят. Естествено, най-пламенните диалози и сцени ще са срещу БСП и тройната коалиция. Те ще са враг №1. Враг №2 ще е Меглена Кунева. В цялата тази засега подгряваща рецитация, след тежката зима и недоволството на хората, Марешки задължително ще включи и ГЕРБ. За да може да обере негативния вот от управлението на Бойко Борисов, а след това да плесне с ръце и да се прегърне и с него, и с ГЕРБ. Той, премиерът, вече си каза, че се готви да управлява още 60 години. А Веселин Марешки сега ще трябва да му помогне, за да изпълни обещанията си. Колко удобно. За тях - да. За хората - не знам. Последните сами решават дали ще носят букети с цветя на сцена или ще замерват актьорите с яйца и домати.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: