Варненски театър на национална сцена за парламентарните избори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 06.11.2012
1538
Варненски театър на национална сцена ще се разиграе на предстоящите парламентарни избори. Въпреки че дотогава остават още доста месеци и една тежка зима, завесата вече е вдигната и актьорите са на сцената. Или поне тези, които трябва да се виждат. Другите, зад декорите, всички ги знаят, нищо че се крият.

Главна роля в постановката сценаристите в сянка, които се имат за велики комбинатори, са отредели на аптекарския бос Веселин Марешки, който хем твърди, че е богат, хем пък - че всичките му аптеки работели почти на загуба. Да му се чуди човек защо тогава поддържа този бизнес!?

Но думата ни е за друго. Кампанията за местни избори 2011 г. във Варна. Тогава всъщност Марешки изигра на местна сцена това, което сега се очаква от него на национална. А именно - да е патерица на ГЕРБ, като громи ГЕРБ. Целта е да "омагьоса" избиратели - къде с думи, къде с платени наблюдатели, че те да му повярват и да се втурнат да гласуват за него, защото е алтернативата на сегашната власт. Всъщност на всяка власт, защото той не бил управлявал досега. Затова и Марешки успешно влезе в ролята на най-върл противник на Кирил Йорданов от ГЕРБ. То не бяха дебати в национален ефир. Не бяха замервания с искания за кръвни тестове за алкохол, за детектор на лъжата, за съдебни дела заради обида.

На театър - като на театър. Публиката гледа, забавлява се и хич не й идва на акъл, че двама актьори, не по професия, професионално ги манипулират. С каква цел и защо? За да неглижират всички останали кандидати, които да се загубят някъде сред последните обвинения между тандема Марешки - Йорданов. И за да може, ако има втори тур, точно тези противници да се изправят един срещу друг. Удобно. Защото при тази конфигурация още преди изборите беше ясно кой ще спечели. И той спечели. Веднага след това съдебните дела за клевета и обида останаха в историята. А Веселин Марешки вече обяснява колко прав е г-н Кирил Йорданов (справка скорошното участие на Марешки в студиото на Нова телезивия)... Само дето след театрото варненци в хор обясняват и до днес, че не били гласували за Йорданов, пък той станал кмет. Как така! Ами с театър на патерица!

Всъщност втората серия, предполага се подобрен и обогатен вариант, ще се играе и на идващите избори. Този път обаче публиката няма да е само варненска. Марешки ще обяснява по всички телевизии как той е най-добър, щото не е бил във властта досега и как всички управлявали през последните години трябва да си ходят. Естествено, най-пламенните диалози и сцени ще са срещу БСП и тройната коалиция. Те ще са враг №1. Враг №2 ще е Меглена Кунева. В цялата тази засега подгряваща рецитация, след тежката зима и недоволството на хората, Марешки задължително ще включи и ГЕРБ. За да може да обере негативния вот от управлението на Бойко Борисов, а след това да плесне с ръце и да се прегърне и с него, и с ГЕРБ. Той, премиерът, вече си каза, че се готви да управлява още 60 години. А Веселин Марешки сега ще трябва да му помогне, за да изпълни обещанията си. Колко удобно. За тях - да. За хората - не знам. Последните сами решават дали ще носят букети с цветя на сцена или ще замерват актьорите с яйца и домати.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)

Още по темата (328):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали за купуване на гласове от ДПС във
Варненско
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Новини от Варна:
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес
Официално: Изборният ден във Варна приключи!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).