Варненски ученици и младежи ще участват за първи път в ЕКО пърформанс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:26 / 11.01.2019
1817
Театралният арт пърформанс "ЕКО“ се планира да бъде осъществен от професионални актьори, режисьори, художници и съвместно с юноши и младежи с интереси към изкуството от гр. Варна. Иновативният пърформанс включва 50 директни участници на възраст между 14-26г., които заедно с професионалните артисти ще създадат ЕКО пърформанс, преобразявайки района на Национална астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник“ гр. Варна.

Проектът предвижда провеждането на разнообразни творчески дейности паралелно с изграждането на пърформанса под формата на креативни групови занимания в 3 секции "Театър“, "Танц“ и "Приложни изкуства“ напълно безплатно за варненските ученици. Творческите ателиета ще се проведат между 1 февруари и 30 март, а самата подготовка за пърформанса от месец април. Планирането на въвличане на младежите в самия процес на изграждане на пърформанса ще подпомогнат да създадат позитивна промяна при юношите и младежите, които нямат възможност да се докоснат до културни събития, особено в сферата на съвременното изкуство. Допълнително, включването на ученици от училищата по изкуства във Варна ще подпомогне въвличането на участниците без опит в сферата на изкуството и ще създаде възможност за диалог и обща колаборация. Основният фокус е екологичната тематика и необходимостта да използваме изкуството като средство да помогнем на околната среда.

Желаещите да се включват директно или индиректно, могат да попълнят формуляра за участие на страницата във фейсбук на Сдружение "Наш Свят“ или на https://goo.gl/forms/EIg4MXqyb8joek9w1

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).