Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски ученици научиха какви качества трябва да притежава човекът под тогата
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 05.12.2017Коментари (0)1441
©
Днес съдия Марияна Ширванян изнесе пред ученици от 11 клас от Варненска търговска гимназия лекция за качествата, които трябва да притежава човекът под тогата и как според изискванията на Закона за съдебната власт се става съдия. С голям интерес и с много въпроси от страна на учениците за ролята и личността на съдията в един съдебен процес премина срещата на магистрата. 

Това е първата от поредицата от лекции, които през настоящата учебна 2017/2018 година ще бъдат изнесени от магистрати от Административен съд - Варна във Варненска търговска гимназия "Георги С. Раковски", с която съдът работи за втора поредна година по Образователна програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури".

Стартът на програмата тази година бе поставен в Деня на отворените врати - на 21 ноември, с изнасянето на симулативен съдебен процес от единадесетокласници от гимназията и със запознаването им с правните професии, чрез срещи с прокурор, вещо лице, адвокат, юрисконсулти от Митница - Варна и от дирекция ОДОП при ЦУ на НАП - Варна. Естествено продължение на обогатяване знанията на подрастващите за правните професии, бе днешната увлекателна лекция на съдия Ширванян. Чрез поредица от примери от своята практика, тя успя да предизвика интерес в младите хора към професията "съдия". Личната среща на подрастващите с магистрата им даде възможност да опознаят човека под тогата. Учениците изразиха своето желание да участват в подготовката и изнасянето на нови симулативни съдебни процеси, като споделиха, през призмата тяхното възприятие, разбирането си за различните правни професии.

Съдиите, които предстои да изнесат лекции до края на тази учебна година във ВТГ "Георги С. Раковски" са съдия Гергана Стоянова, съдия Янка Ганчева, съдия Даниела Недева и съдия Йова Проданова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: