Варненски ученици подготвят изискана вечеря за над 700 представители на френски компании

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:25 / 07.10.2016
906
Утре, петък голяма група представители на френски фирми имат организирана ВИП вечеря в град Варна. Основните организатори на събитието (български тур-оператор) се е доверил на бъдещите шеф готвачи и професионалисти в областта на туристическите услуги - ученици и студенти от варненските Институт по кулинарни изкуства (ИКИ) към ВУМ във Варна, ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" и "Българска асоциация за кулинарна култура" (БАКК) заедно с местна кетъринг компания. Екипите от общо над 80 готвачи и близо 50 сервитьори (студенти в ИКИ, членове на БАКК и ученици в ПГТ, Варна) ще бъдат ръководени от професионалните шеф-готвачи: Петър Йоргов (БАКК), Крис Жишк (ИКИ) и преподаватели от гимназията по туризъм във Варна.

Менюто е било подбрано след дегустации и ще включва продукти от най-високо качество с рецепти достойни за Мишлен ресторанти: роле от заешко, трюфели, пастърма от елен, "близалки" от гъши дроб, които ще бъдат гарнирани със зеленчуци от органичните градини към кулинарния институт във Варна.

"Това първото в страната събитие с такъв мащаб, което ще бъде обслужвано основно от ученици и студенти в областта на туризма и кулинарните изкуства. Младежите осъзнават отговорността и шанса, който имат. Идеята да поставим първокурсниците ни пред подобно предизвикателство в самото начало на следването им е с цел да разберат, дали този вид бизнес и работа са за тях. В същото време, студентите ще имат възможността да впишат в автобиографиите си участието в тази ВИП вечеря, когато ги изпращаме на стаж в партньорските ни Мишлен ресторанти в Европа" - споделят още от кулинарния институт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).