Варненски ученици посетиха съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 20.02.2023
521
Посещенията на ученици в Районен съд – Варна в рамките на образователната програма "Час по правосъдие“ продължават и през втория учебен срок. Още два класа от общо пет паралелки единадесетокласници на Трета природоматематическа гимназия "Академик Методий Попов“  направиха информационно-образователна обиколка в съда и проведоха среща-разговор със Силвия Обрешкова - заместник-председател на съда и ръководител на Наказателно отделение. Това съобщиха за Varna24.bg oт пресцентъра на съда.

Сред дискутираните теми бе отговорността, която носят при престъпления по транспорта – шофиране без книжка, след употреба на алкохол или наркотични субстанции, реда и възможностите за обжалване пред съда на  наложени санкции при нарушения. Засегнати бяха темите, свързани с причиняването на телесни повреди, обезщетенията за вреди, неизбежната отбрана. Съдия Обрешкова запозна учениците с характерните видове дела, които са подсъдни на районния съд, разясни отликите при делата по налагане на мерки за неотклонение и отговори на питанията им относно определянето размера на наказанията при различните престъпления.

Участниците в срещата получиха брошури с полезна информация за органите на съдебната власт, структурата и функциите им.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).