Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски ученици продават оригами в базар за онкоболни
Автор: Екип Varna24.bg 15:54 / 11.11.2016Коментари (0)1209
© Черно море
Уроци за изработка на оригами и базар за закупуване на стол за комбинирано лечение на онкоболни провеждат варненски ученици. Проявата е втори етап от благотворителната кампания на младежките организации Интеракт клуб Варна и Интеракт клуб Варна - Галатея и техните приятели в полза на онкоболните. 

Новата форма на инициативата е повлияна от световния ден на оригами - 11 ноември. Това е и причината инициативата на младите дарители да бъде свързана с древното източно изкуство. "Още 1200 лева са нужни за закупуването на специален стол за лъче-химиотерапия, иновативният метод за лечение на 11 онкологични диагнози в СБАЛОЗ - Варна - каза цереминиал-майсторът на клуба - ученикът от 12 клас Александър Миленков. 

До 18 часа в сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" може да дадете своя принос. Всички, които искат да помогнат на благотворителната кауза, ще могат да се включат в уроците по изработка на оригами или да си закупят вече направените от членовете на Интеракт клубовете фигури от хартия. "Правим го, защото искаме да помогнем на хората в най-голяма беда, правим го, защото това е нашият отговор на полученото в живота до този момент. Обществото ни дава безплатно образование, родителите - подслон и храна. Да дадеш, без да искаш да получиш, това е едно от най-големите блага, които човек има" - допълва още младият дарител. Цените са символични и това още повече вдъхва увереност на участниците в инициативата, че ще се включат колкото може повече ученици.

Първият етап от кампанията протече при голям интерес на 28 октомври, когато членовете на младежките организации на Ротари клуб организираха базар за храни - домашно производство. По традиция продажбата с благотворителна цел се проведе в Първа езикова гимназия. От продажбата на ръчно приготвени мъфини, баница, кексове, домашни бисквитки и др. лакомства беше събрана половината от необходимата сума. Ако бъде събрана цялата сума, това ще е сериозна помощ за онкоболните в района, който общинската онкологична болница обслужва. Столът ще позволи по-бързо и по-ефективно лечение с по-добра прогноза за хората с тази диагноза, категоричните са в мотивацията си младежите от двата клуба. Съпричастните към каузата на варненските младежи, които няма да си закупят оригами на място в Пета езикова гимназия, но биха искали да подпомогнат каузата им със средства или друга помощ, могат да се свържат с:
Деница Арабаджиева, президент на Интеракт Клуб Варна - 0878 424746
Росен Желязков, представител на Интеракт клуб Варна - Галатея - 0897 809271


Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: