Варненски ученици с участие в интересен проект

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:08 / 08.05.2020
1698
Ученици от шести и седми клас от Средно училище "Гео Милев“ участват  със свои творби в съвместен eTwinning  проект с връстници от гр. Барселона, Испания и гр.Пиаченца, Италия. 

Проектът "UNITED ARTISTS 4 EUROPE“, започва в навечерието на 9 май с цел  децата да се обединят, въпреки разстоянието и изолацията, за да  отбележат заедно  Деня  на Европа.

Учениците ще изразят творчески  и споделят с  рисунки, пъзели, пластики, лозунги, снимки и др. своята принадлежност към  европейското гражданство. Европейската платформа  за учители и ученици  eTwinning им позволява  да останат вкъщи заедно.

Работата  на децата  по общи задачи развива  усещането им за  общност и единство, създава положителни споделени емоции.  Целта на проекта е не само заедно отбелязване на  празника, а и насърчаване на мотивацията чрез обща цел, развиване на творчеството и възможността за изява на учениците.

В резултат от едномесечната работа по проекта ще бъде създадена виртуална галерия на художествените произведения и творческите послания. Учениците имат задача да подберат подходящите дигитални инструменти за създаване на  галерията. Учителите ще съдействат за разпространяване на творбите чрез  различни платформи, за да покажат  духа на европейското гражданство, единство  и  сътрудничество  представени  от учениците.

Трите училища, участници във виртуалния проект, са дългогодишни партньори в проекти по програма "Еразъм+“ и продължават да работят заедно и споделят общи идеи и опит.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).