Варненски ученици спечелиха конкурса "Имам бизнес идея!"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:56 / 23.05.2019
1321
Георги Чолаков и Йосиф Баракат са големите победители, изпратили видеоклип на Областния информационен център-Варна в рамките на националния онлайн конкурс за младежи "Имам бизнес идея!“. Идеята на учениците от 11 клас от варненската Професионална техническа гимназия е с екологична насоченост и е свързана с внедряване на съдове за еднократна употреба, произведени от пшеничени трици. Клипчето събра 274 лайка и отреди на отбора първото място.

На втора позиция гласувалите във Фейсбук подредиха бизнес идеята на екипа на деветокласника Алекси Митков от ПГХХВТ "Димитрий Иванович Менделеев“ – Варна, по която работиха и Надежда Авренска, Иванеса Чанакова и Гергана Георгиева. Клипчето получи 225 харесвания в социалната мрежа. Учениците залагат на производство на лечебна хранителна добавка за здравословно меню и профилактика на често срещани заболявания.

Третото място е за Борис Стоянов – ученик в 11 клас в Първа езикова гимназия – Варна. За неговия клип, който представя идея за дигитален маркетинг, гласуваха 193 души. Участникът предлага изработване на таргетирани реклами за бизнеса, свързани с конкретните нужди на клиента.

Останалите класирани са: Борис Канев от Бургас, Ивайло Костов от Св. Влас, Петя Тодорова от Зверино, Александър Маринов от Враца, Георги Гаврилов от Враца, Василена Петрова от Враца и Никола Николов от Враца.

Първите двама по резултат в конкурса ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в "София Тех Парк“ на 01.06.2019г., където ще участват в специално организирано събитие. Предвидени са и още награди за участниците - тонколонки, аудио слушалки и ваучери за "Escape room“.

Право на участие в конкурса "Имам бизнес идея!“ имаха ученици от 14 до 18 г. За целта те трябваше да заснемат видеоклип, в който да представят своята предприемаческа идея. Получените клипчета бяха публикувани във Фейсбук страницата на конкурса, а гласуване от страна на потребителите на социалната мрежа определи най-добрите.

Състезанието бе организирано от мрежата Областни информационни центрове в страната и Дирекция "Централно координационно звено“ в Министерски съвет. То стартира на 15 април и приключи на 23 май. Конкурсът е част от инициативата на ЕК "Европа в моя регион“ 2019г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).