Варненски ученици станаха част от Световния ден на гората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 24.03.2017
1264
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стоян Михайловски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес ученици, учители и родители от Екоучилище ОУ "Стоян Михайловски", град Варна отбелязаха Световния ден на гората. Началото е поставено през 1972 г. в деня на пролетното равноденствие по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите. 

Учениците посадиха в училищния двор 4 фиданки, дарени от Българо-монголско дружество за приятелство. Защото искат да е зелено и красиво, защото има смисъл. Промяната започваме ние, като градим света, в който живеем, смятат децата. 
 
Седмокласниците проучиха горите на Балканския полуостров и направиха презентации. Учениците от V клас проучиха и направиха проекти на темата "Из екваториалните гори на Африка" и написаха разкази на тема "Моето любимо дърво". 

Проектите бяха изложени във фоайето на училището.
Второкласниците проведоха беседа с еколог на тема "Глобалното затопляне". Беше засегнат въпроса за последиците от глобалното затопляне върху горите и техните обитатели.

Беше подчертана ролята на хората и резултатите от техните действия за опазване на Земята. Учениците разбраха с какви техни действия могат да допринесат за опазване на природата и как да се включват в инициативите на екологичните организации заедно със семействата си.

Шестокласниците направиха практически упражнения за определяне дълбочината на Атлантическия океан и дискусия на тема" Стопанско значение и използване на водите на Световния океан".

Празникът ще продължи с празничен концерт и отбелязване патронния празник на училището.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).