Варненски ученици със злато от Национална философска конференция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:40 / 20.03.2017
1488
Бивши и настоящи ученици от
III ПМГ "Акад. М. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненските ученици от МГ "Д-р.П.Берон" се завърнаха с призови места от Национална философска конференция, която се проведе в Бургас. На 17 март в морския град се проведе ХХІ -та Национална ученическа философска конференция "Човек - Свят", включена в националния календар за извънкласни дейности на МОН.

Комисията,която оценяваше учениците от 9 и 10 клас присъди едно единствено първо място и златен медал на Виктория Калева ,ученичка от 10 клас в МГ "Д-р.П.Берон", гр.Варна. Тя впечатли тричленното жури с председател доц. д-р. Димитър Елчинов от ФФ на Софийския университет със своето есе по фрагмент от българския писател Димитър Талев,както и с философските си знания при неговата устна защита. 

В секцията 11-12 клас другата участничка от МГ "Д-р.П.Берон" - Александра Пенева от 12 клас бе наградена със сребърен медал и второ място за своето есе също по Талев.Председателят на комисията,който връчи наградата й, беше главният експерт по философия в МОН - г-н Коста Костов. За четвърта поредна година ученици от МГ с преподавател г-жа Палмира Дачева биват удостоявани с първо място на Националната философска конференция "Човек- Свят" в град Бургас.

По традиция тя се провежда в СУ "Епископ Константин Преславски" със съдействието на РУО гр.Бургас. Тази година в нея участваха ученици от 37 училища от цялата страна. Те работиха в няколко секции, като учениците от гимназиалния етап бяха разделени в две възрастови групи: 9 и 10 клас , и 11 и 12 клас. Съгласно регламента те се представиха със свои философски есета по сентенции от Волтер, Хана Аренд и Д.Талев и ги защитиха пред комисия от преподаватели от Философските факултети на Софийския, Пловдивския и Великотърновския университети.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).