Варненски ученици участват във филм и кампания против тормоза и агресията в училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:47 / 12.10.2017
1372
Образователният филм със заглавие "Заедно срещу агресията" представя реални ситуации на тормоз и агресия от ежедневието на учениците. Отделните сцени във филма включват сюжетно драматизирани сцени на тема ученически тормоз, които са разработени и подбрани вследствие на заниманията по драма терапия в училище "Патриарх Ефтимий" в кв. "Владиславово" и отделни групови занимания с ученици от различни варненски училища. 

Филмът е част от проект "Модел за Превенция на Агресивно Поведение при деца и юноши" на Сдружение "Наш свят", финансиран от Дирекция "Превенции" на Община Варна. Целта му да създаде модел за превенция на агресивно поведение, да идентифицира ситуации на тормоз, въоръжи етикетираните "жертви" със стратегии за противопоставяне на агресорите. 

Драма терапията, водена от психолога и режисьор Ива Панева е международен терапевтичен подход, който успява да провокира интереса на децата и юношите, включени в различни възрастови групи между 11 и 18 години и да им помогне да разпознаят различните видове тормоз като онагледят проблемни ситуации от живота, разиграят варианти на поведение и изразят негативните си преживявания. Действеният подход на този метод спомага за вътрешното интегриране на социално приемливи модели на поведение и предпазва от изпадане в позиция на жертва на агресия и тормоз.
На 10.09. на входа на Морската градина във Варна се проведе кампанията към проекта под надслов "Бъди приятел, не скрит враг". 

Ученици разгласиха на граждани основните постулати на проекта и наученото по време на заниманията. Справянето с конфликти, избягването на злословене и въздържане от импулсивно физическо агресивно поведение, които са отразени в направената брошура, са едни от темите, които представиха учениците пред варненци. 

Необходимостта да се намали толеранса към вербалния, социален и кибер тормоз особено сред учениците е обществена грижа, защото именно това е първопричината за ескалирането на физическата агресия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).