Варненски ученик дебютира в документалното кино с първа награда от престижен национален конкурс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 19.11.2019
1984
Стелиан Ганчев, ученик от 11 клас в Първа езикова гимназия във Варна и възпитаник на кино школа "Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, бе удостоен с първа награда на Националния исторически конкурс "Надежда за свободата“.

Стелиан получи грамота и плакет за своя дебют в документалното късометражно кино, който е посветен на живота и делото на даскал Ботьо Петков. Ганчев се среща с личността на Ботьо Петков чрез разказите на Боян Ботйов, правнук на брата на Христо Ботев - генерал Кирил Ботйов. Благодарение на него и преподавателите си по история и литература в гимназията, авторът на филма дефинира същността на учителя-будител.

Освен наградите, връчени в зала "Пленарна“ на Община Варна, Стелиан Ганчев получи и специален подарък от Боян Ботйов, с който той показа своето отношение към сериозната работа на младия кинематографист. "Даскал Ботьо Петков“ е филм, в който зрителите се запознават с богат материал от книги, статии, картини, снимки, свързани с делото на даскал Ботьо. Посланието на лентата е съсредоточено в идеята, че будността е присъща на хората, които се стремят към всенародното развитие, хора, които не търсят облаги, а са готови да подадат ръка на всеки, който се стреми към знание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).