Варненски учители участваха в среща по "Еразъм+" в Литва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 26.11.2018
1503
Работна група учители от ОУ "Стоян Михайловски“ – Варна участваха в транснационална среща по проект "Иновативни междупредметни уроци“  договор № 2017-1-RO01-KA219-037065_2 по програма "Еразъм+“, ключова дейност (КД2) "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики", финансиран от Център за развитие на човешките ресурси, която се проведе в гр. Шауляй – Литва.

Гостите бяха приветствани от директора на училището, от учителския колектив и от представител на инспектората в града. Бе изнесена богата програма на английски език от учениците в училището.

Всяка страна представи изготвен кът на проекта - с флага на страните партньори и материали, представящи държавата. Представени бяха резултатите от анкетата, проведена от екипа на ОУ "Стоян Михайловски“, целяща да идентифицира нагласите и очакванията на страните-участници относно постиженията на проекта през първата година от неговото реализиране. Най-голям процент от анкетираните оценяват цялостното постижение на проекта с най-високата оценка. Готовността на учениците и техните родители за участие в дейностите по проекта е оценена също с най-високия показател. На въпроса "Колко е популярен нашият проект във вашия квартал?“ анкетираните посочват отново много висок показател. Като значим резултат от работата по проекта участниците посочват познаването на новите тенденции в сферата на образованието,  развитието на творческия потенциал за иновации, възможността за обмяна на добри педагогически практики.

Обсъдени бяха предстоящи дейности за втората година от проекта.

В столицата Вилнюс разгледахме местните забележителности – катедралата Св. Анна, Президенството  и Стария град, който е част от световното наследство на Юнеско. Посетихме гр. Тракай и културно-исторически обекти, свързани с историята на Литва.

Участието ни в тази среща  ни даде възможност да осъществим заплануваните дейности до момента, да обменим опит с учители от другите екипи и да се докоснем до културата и бита на Литва, заявиха варненските учители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).