Варненски военни от резерва се обявиха против офицерското звание на Емел Етем

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 19.03.2009
1498
Войните от резерва, членове на „Българско войнство" към ПП ГЕРБ са недоволни от присъждането на офицерско звание на Емел Етем, съобщиха самите те чрез отворено писмо до Георги Първанов, президент на Република България и върховен главнокомандващ на ВС на Република България, Сергей Станишев и Николай Цонев, изпратено и до медиите. Публикуваме мнението на войните относно този акт: 

Ние войните от мобилизационния резерв на Българската армия, членове на клуб „Българско войнство" към ПП ГЕРБ Варна изказваме своето огорчение относно акта за присъждане на офицерско звание на старши офицер от Българската армия на г-жа Емел Етем Тошкова. Липсата на каквато и да е сериозна мотивация за даването на звание майор от мобилизационния резерв ни дава основание да мислим, че държавата в лицето на нейните политически представители във властта се отнася несериозно и с пренебрежение към българската армия, към тежкия и отговорен труд на българските воини, лишенията и несгодите, които търпят техните семейства както и към българския народ, който издържа своята армия със данъците, които плаща.

Ние сме съгласни с изказването на министър Цонев, че съгласно закона има право да произвежда в офицерско звание, но не можем да приемем, че всеки гражданин, който е показал „своя бойки дух в работата си, заслужава да бъде част от офицерския корпус." Препоръчваме на министър Цонев да прочете внимателно законите и правилниците третиращи материята за изискванията към постъпващите в армията кадрови военнослужащи за да разбере колко много и какви сериозни принципи е пренебрегнал със своето странно решение.

Ние не искаме да се занимаваме с личността на г-жа Тошкова, как, къде и по какъв начин се проявява нейният „бойки дух". Това българските граждани знаят добре.

С това писмо ви предупреждаваме за вредната и опасна за българската армия тенденция да се пренебрегват основни принципи във военното строителство и за това, че е време да спрете с лаическите действия в тази област, очевидно непозната за вас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).