Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски жени искат детектор на лъжата за кандидат-кметовете
Автор: Екип Varna24.bg 08:47 / 26.09.2011Коментари (4)3446
© Varna24.bg
Група варненски жени се обединиха около идеята на проекта "Жени за Варна" с амбицията не само да общуват, обменят опит и си бъдат взаимно полезни, а и да работят по конкретни проблеми в морския град. Поканени за членство в сдружението ще бъдат всички дами, отговарящи на няколко простички условия: да бъдат добронамерени, креативни, борбени, упорити във всичко, което правят, доказали се в своята област професионалисти, с чувство за хумор и чужди на каквито и да било феминистки настроения.

Сдружението няма политически цели и амбиции, не застава зад конкретна партия или политическа кандидатура, то е спонтанно зародил се кръг от съмишленици, обединени от желанието да се впрегне чисто по женски енергията, интуицията, емоцията и фантазията, присъщи на нежния пол в името на смислени и градивни цели. Целта на "организацията" е да се стимулира живото човешко общуване, да се излезе от затворения кръг, обричащ на самота по-голяма част от жените, които от работа се прибират у дома и с годините се лишават от каквито и да било нови контакти и разнообразни занимания. Независимо дали ще се говори за работа, мода, деца, мъже, манджи или политика, важното е това да става очи в очи.

Предстоящите избори са само повод за дамите от сдружението да отправят едно предизвикателство към всички кандидат - кметове.

Тъй като в хода на предизборното шоу кандидатите вече бяха подлагани на публични дебати на площада, вероятно вече са им правени не един и два психотеста, номерологични и зодиакални дисекции, ние имаме идеята да направим нещо практично и конкретно.

"Жени за Варна" ще покани за съмишленици и партньори всички неправителствени организации и фондации, които да очертаят според своите виждания образа на мечтания, но реален кмет, както и приоритетите, по които той трябва да работи според техните виждания, опит и цели. Дни преди изборите обединени от този събирателен образ, представители на сдружението и партньорите ще връчат като подарък изготвения списък със задачки.

Дамите от организацията са на мнение, че опита и професионализма на хората в различните организации, които ежедневно се сблъскват с решаването на тежки житейски казуси в една или друга област са изключително ценни и могат да бъдат изключително полезни за следващата управа но не сами по себе си, а обединени.

Сдружението "Жени за Варна" има още една нестандартна идея, която изисква съществен финансов ресурс.
Дамите имат желание да поканят канидат-градоначалниците да демонстрират чест и достойнство, подлагайки се на детектора на лъжата. Там ще им бъдат зададени няколко простички въпроса.

Първото предизвикателство обаче е в това, някой от кандидатите, парадиращи с напълно законно натрупаното си богатство, да финансира това начинание. Любопитно е дали ще има спонсор-куражлия да хвърли ръкавицата срещу конкурентите си.




Още по темата: общо новини по темата: 390
18.12.2011 »
09.12.2011 »
05.12.2011 »
29.11.2011 »
25.11.2011 »
22.11.2011 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Minka Andonova
премахни филтъра

0
 
 
Да съгласна сам но на кого да вярваме не знам
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Конфликт Израел-Газа
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: