Варненските цветари с нарушения за 1 688 015 лв. през 2014-а

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 06.03.2015
626
Масови проверки на търговци на цветя на едро и дребно започват от днес служителите на НАП Варна. Проверките се извършват във връзка с направения от Централното управление на НАП анализ на риска, който е доказал, че близо 50% от хората в този бранш укриват доходи, предаде Дарик.

През миналата година във Варна са проведени 9 тридневни наблюдения на търговци на цветя на едро и 10 двудневни наблюдения на търговци на дребно. Направени са 25 ревизии, като 17 от тях са завършили с актове. Говорителят на НАП Варна Виолета Маринова обясни, че за миналата година са разкрити нарушения за 1 688 015 лв. Най-често те са за укриване на печалба, неплащането на ДДС и преки данъци.

По инициатива на регионалното звено на агенцията по приходите са проверени още 80 търговци на цветя чрез дистанционната връзка на касовите им апарати с НАП.

"Тази година продължава третирането на риска, като първият етап започва по време на осмомартенските празници и ще продължи през цялата година. Дистанционно ще се проверяват обектите за печалбите, които декларират. Ще се наблегне на търговците на едро, за да се стимулират и тези на дребно да декларират своите приходи", обясни Маринова.

Собственикът на един от складовете за продажба на цветя, които данъчните провериха днес, обясни, че за празника се внася предимно от Холандия, Гърция и Италия. Най-търсени са розите и лалетата, като заради наближаващия 8 март цените са се повишили.

"Ние сме прекупвачи и не ние определяме цените, а борсите в чужбина. Ако има търсене се покачва и цената. Тази година забелязвам, че работата намалява спрямо предходната с около 30-40%. Хората вече гледат, ако могат да не харчат за цветя", коментира Ахмед Ахмед.

Цените, които предлагат българските производители, пък са доста по-високи, отколкото чуждестранните. Именно заради това излиза по-изгодно за собствениците на складовете да вземат рози от Холандия, отколкото от Казанлък.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).