Варненските данъчни искат облекчения за студентите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:37 / 07.11.2009
1355
Законодателни промени, които да позволят на студентите в България да ползват данъчно облекчение за платените от тях наеми, предложиха служители на НАП Варна на срещата си с финансовия министър Симеон Дянков. Идеята на варненските данъчни е да се възстановява част от платения от студентите наем след като представят пред приходната агенция официални документи. По този начин, според служителите на Националната агенция за приходите, ще излезе на светло голяма част от "сивия" оборот от отдаване под наем на недвижими имоти. Изрично да се забрани на лица, които са участвали в схеми за източване на ДДС или други данъчни измами, да регистрират нови търговски дружества, са предложили още местните бирници. По думите им не може законът да позволява на професионални измамници да регистрират нови фирми, при положение, че вече е доказана вината им в разследване. Друга идея на данъчните от морската столица е НАП и Нотариалната камара да изградят електронен регистър на всички пълномощни, издадени в България. Това значително ще намали злоупотребите, които сега се извършват от лица, на които вече са оттеглени дадените им пълномощни.

За предстоящите конкурси за директори на митницата и на НАП във Варна вицепремиерът Симеон Дянкое посочи, че се радва на големия брой кандидати. Ще участвам в последния етап от интервютата и за двете ведомства, и очаквам да изберем хората, които са най-добри и не са накърнени от предишни злоупотреби, каза Симеон Дянков.

Колко души ще бъдат съкратени от стуктурите на НАП трябва да стане ясно през следващата седмица, добави шефът на ведомството Красимир Стефанов. Той допълни, че тепърва предстои да се направи такъв анализ и за структурите на Агенцията за държавни вземания, за да се прецени колко хора ще се съкратят след вливането й в НАП.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).