Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските институции са готови за борба с лошото време
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 19.11.2015Коментари (0)940
©
Петте снегопочистващи фирми, ангажирани с поддръжката на уличната мрежа в Община Варна- ДЗЗД "Обединение АБ Варна" (за район "Одесос"), "Хидрострой АД" (за район "Приморски") и ДЗЗД "Зебра Варна", (за "Аспарухово", с. Звездица, с. Константиново), "Инжстройинженеринг" ЕООД (за район Владиславово,с. Казашко, с. Тополи) и ДДЗ "Варна Строй 2012" (за район "Младост", с. Каменар) обявиха, че имат готовност за реакция при снеговалеж - разполагат с необходимите машини в изправно състояние, осигурили са инертни материали - луга, калциев хлорид. Това стана ясно по време на съвместно заседание за зимната подготовка на институциите на територията на общината.

Готовност за зимни условия отчетоха и сметопочистващите фирми "Титан" и "Адиан". От "Енерго-про" заявиха, че са осигурени 172 ел. мотора и 86 екипа, както и 12 екипа за 24-часови дежурства за областта.

От докладите на директорите на училища и детски градини става ясно, че учебните заведения са снабдени с гориво. "Повечето сгради са с подменена дограмата, поставени са климатици, извършена е профилактика на парните котли", съобщи Славничка Ангелова, главен експерт в дирекция "Образование и младежки дейности". В готовност за зимна обстановка са и социалните звена - подсигурена е работата на социалния патронаж и на обществената трапезария, обясни Любомира Комитска, директор на дирекция "Социални дейности" в общината.

Представители на болници, присъстващи на срещата, изразиха готовност за справяне в зимна обстановка. От МБАЛ "Св. Анна" обявиха, че са изготвени списъците на хора на хемодиализа. От Военна болница и Онкологичната болница поискаха съдействие за почистване на подстъпите към лечебните заведения и вътрешни отсечки при снеговалеж.

Общинските ДКЦ-та и детските ясли също са заредени с гориво, извършена е профилактика на отоплителните съоръжения, съобщиха от дирекция "Здравеопазване". От общинското дружество "Градски транспорт" заявиха, че автобусите са подготвени, извършен е инструктаж на водачите, фирмата разполага с машини и пясък за почистване и обезопасяване на паркинга на дружеството.

Директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов заяви, че предстои сформиране на комисии по райони, които осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка. Община Варна има готовност за обезпечаване на необходимите ресурси за нормален ритъм по време на зимна обстановка, каза заместник-кметът Христо Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: