Варненските лекари готвят протестно общоградско събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 17.09.2010
896
Районната колегия (РК) на Българския лекарски съюз (БЛС) във Варна ще стартира протестните си действия с общоградско събрание. Това обяви нейният председател д-р Светлин Митев след проведената сбирка за уточняване на позициите преди националния събор на съсловната организация.

На общоградското събрание ще бъде изнесена информация за всички неизпълнени обещания и ангажименти от страна на държавата, поясни шефът на БЛС - Варна. Членовете на варненската организация се единни в позицията си, че парите за здравеопазване трябва да се използват по предназначение, а не за поддържане на държавния фиск. Те настояват също за изработване на нови правила за остойностяване на труда им и за правилното разпределение на ресурсите, така че да стигат за всичко.

Правилата за остойностяване на лекарския труд трябва да се изработват с активното съдействие на различните групи специалисти в БЛС. В момента те се правят от шепа хора, чиито наредби се коригират постоянно заради изкривявания, каза още д-р Митев. Неговите колеги настояват правителството да предложи по-добър модел на здравно осигуряване. Целта е да не се допуска близо 1,5 млн. българи да не си плащат здравните вноски, както е сега.

В здравеопазването назрява конфликт. На събора в София, който ще се проведе днес, ще се реши каква форма на протест да бъде избрана - митинги, временно прекратяване на работа и др..

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).