Варненските плажове със спасители до края на септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:48 / 07.09.2010
529
След 15 септември ще започне поетапно намаляване на екипите, които осигуряват медицинска помощ на плажовете във Варна и близките курорти. Това съобщи за Дарик д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина", които отговарят за медицинското обслужване на варненските плажове.

Зависи и от времето, но до края на месеца ще има медицински екипи по по-посещаваните плажове, уточни д-р Иванов.

През изминалите почивни дни не са регистрирани сериозни инциденти край брега. "Като че ли летовниците започват да гледат по-сериозно на морето", коментира шефът на ДКЦ 1 "Св. Клементина".

Спасители по плажовете във Варна и курортите ще има най-малко до края на септември, а на места и през октомври. Това разкри Лавренти Силов, шеф на Водноспасителната служба към БЧК във Варна.

Някои от спасителите вече не са на работа, като след 10-и септември се очаква процентът им да достигне 50, посочи Силов. По думите му през октомври спасители все още ще има на по-посещаваните плажове във Варна и Златни пясъци.

Това лято смъртта си в морето във Варненско намериха 5 човека. "Много е добре", коментира шефът на местната Водноспасителна служба, като припомни броят на удавените през миналите две лета - 10 през 2009 г., и 8 през 2008 г.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).