Варненските полицаи стягат протести по "Владислав"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
13:52 / 03.11.2015
2705
Варненски полицаи ще блокират бул. "Владислав Варненчик", в района на Двете кули. Акцията е планирана за 18:00 часа утре, съобщи за Дарик Цветан Банков - председател на синдикален алианс "Сигурност" в МВР Варна.

Работещите в системата недоволстват от предвидени промени в проектобюджета, според които се намалява броят от 20 заплати, получавани след пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната. Освен във Варна, протести се очакват в София, Плевен, Враца, Елхово и Добрич.

Полицаите, охраняващи днешния двубой "Черно море" - "Берое", ще протестират символично, носейки ленти на ръкавите си. Преди началото на мача те ще свалят за кратко своите щитове и каски.

До протестите се стигна след като финансовият министър Владислав Горанов и синдикалисти в МВР не се разбраха за бюджета на силовото ведомство.

"Ще продължим и в четвъртък, петък, събота, неделя - всеки ден, и ще подкрепим всички колеги в техните инициативи", заплаши синдикалистът Галентин Грозев, лидер на Синдикален алианс "Сигурност" в МВР. Грозев очаква в протестите да се включат всички, които не са на работа.

"Ние смятаме, че за момента нямаме никакво основание да се отказваме от нашите искания", подчерта Грозев. Внесените предложения в законопроекта за държавния бюджет трябвало да отпаднат незабавно.

"След това вече сме готови за всякакви други разговори, но първо държим да отпаднат направените от МФ предложения", посочи Грозев.

"В МВР по едно или друго време има заети на служба от 1/3 до половината служители, останалите са свободни и очакваме всички тях, което означава около 20 000 души. Отделно са симпатизантите, други наши поддръжници. Служители от затворите очакваме, доколкото имаме информация и от армията ще подкрепят нашите протести. И другите синдикални организации, освен Синдикален алианс "Сигурност" предприемат мерки, ние също ще подкрепим изцяло всичко, което правят те, без изобщо да се замисляме", закани се още синдикалният лидер.

Виж коментарите (7)

Още по темата (42):
27.06.2022 Посочиха основните фактори за напускането на полицаи
19.02.2022 Огнеборци се заканиха на депутатите: Чуйте ни или евакуация!
19.02.2022 Огнеборци развяват знамена в центъра на София, искат увеличение на
заплатите
17.11.2020 Полицаите искат 30% увеличение на заплатите
05.07.2019 Полицаи протестираха за по-високо заплащане на нощния труд
05.07.2017 Полицаите искат по-високи заплати, нови униформи и нов закон за МВР
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).