Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските родители с полюсни мнения за камери в детските градини
Автор: Пламена Николова 14:32 / 07.02.2018Коментари (12)7744
©
Анонимна анкета, спусната от дирекция "Образование" към Община Варна, провокира полюсни мнения от страна на родители във варненските детски градини, предаде репортер на Varna24.bg

Заедно с въпросите, касаещи здравето, грижите и сигурността на децата, най-голям интерес и разпалена дискусия предизвика питането да се въведе ли видеонаблюдение в детските градини и яслите на Варна? 

Много от родителите са на мнение, че това не се прави с цел да следим работата на учителите, а по-скоро да видим собствените си деца как реагират в различни ситуации на агресия помежду им и да се стигне до истината в различни конфликтни моменти.

"Случаят в Бургас е наистина фрапиращ, но аз съм убедена, че нашите педагози в групата са прекрасни професионалисти. Нямам никакви съмнения относно това, че се грижат добре за децата ни и ги възпитавам чудесно. Хора са, не може да не повишат тон или да не накажат някое дете. Знаете, че понякога ние родителите трудно изтърпяваме едно или две деца на главите си, а какво остава за 30 буйни човечета, с които да се справите. Има много родители, които защитават децата си, но е добре да ги видят отстрани и разберат, че учителката няма вина", коментира майка на 6-годишно момченце.  

Баща на 5-годишно дете пък е категоричен, че поставянето на камери в стаите би изнервило и без това стресираните педагози, които няма да могат спокойно да вършат работата си. Той е на мнение, че "Биг Брадъра" е обиден за учителите и те няма да вършат с желание и всеотдайност работата си.

"Нека всеки един от нас се запита дали би могъл да работи пълноценно, ако знае че е наблюдаван постоянно?, коментира той. 

"В нашата детска градина заради конфликт между майка и учителка уволниха госпожата. Майката твърдеше, че детето и е удряно и тормозено. Имаше дори родителска среща, на която родителите защитиха учителката, но въпреки това се стигна до нейното уволнение. Ето, ако имаше камери можеше да се види дали има основателни причини за това или е плод на междуличностен конфликт", разказа друга майка. 

Анкетата, която е спусната от общината търси отговор и на въпроса дали персоналът и учителите проявяват индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на детето. 

Родителите трябва да изберат приоритетите в очакванията си като сред тях е това "да няма деца, които проявяват насилие спрямо околните", "персоналът/учителите да проявяват индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на Вашето дете/деца", "инфраструктурата/материалната база и условията да са добри", "персоналът/учителите в групата да спазват добрия тон спрямо децата в групата", "детската градина/яслената група да осигурява високо ниво на безопасност/съоръжения, среда, охрана". Всеки родител има право да избере само няколко от всички възможни отговори. 

Логично е обаче да се пусне и анкета, в която да се засяга възпитанието на всяко дете в семейството. Дали го учим да уважава хората в детската градина и училище, които се грижат за неговото развитие и интелектуално израстване, дали го учим да уважава останалите деца в групата и да не проявява агресия, дали го учим да полага самостоятелни грижи за своята хигиена. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Stoyan Bonchev
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: