Варненските роми искат свои хора в Общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:16 / 23.03.2015
981
Поне няколко служители от ромски произход да бъдат назначени в общинската администрация на Варна. Това ще поиска председателят на Ромския национален съюз (РНС) Атанас Дечев от кмета на града Иван Портних.

"Най-добре би било да имаме представител във всяко районно кметство, който да общува с хората по кварталите, и един в голяма община, който да докладва директно на кмета", обяснява пред в."Труд" Дечев. Според него самите роми в махалите биха комуникирали по-лесно с представители от своя етнос, а и ромските чиновници по-разбираемо биха разяснявали политиките на общината.

"Сред нас има образовани хора, които могат да работят в администрацията. Те биха помогнали за интеграцията на ромите в обществото. Ще насърчават хората от махалите да пращат децата си на училище, което е ключово", казва още Дечев.

Той смята, че непосредствена заплаха пред варненските роми е жилищният проблем. Много от тях не отговарят на изискванията за общинско жилище, други живеят в незаконни къщи, трети обитават опасни за живота постройки. Според Дечев преди да се събарят постройки в ромската махала "Максуда", трябва да се намери място за обитателите им.

"Нямаме готово решение, което да предложим на кмета, но сме готови да помагаме този въпрос да се разреши. Недопустимо е всички тези хора да бъдат изкарани на улицата и след това да се търси къде да живеят", категоричен е Атанас Дечев.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).