Варненските таксиметрови водачи одобряват оставката на транспортния министър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:02 / 18.05.2011
1717
Не е учудваща оставката на министърът на транспорта Александър Цветков. Това коментира Димчо Иванов, синдикален лидер на варненските таксиметрови шофьори. По думи на Димчо Иванов, управленските действия на досегашния министър са довели до незавидното състояние на транспортния бизнес. Иванов посочи, че всички транспортни фирми са изправени пред фалит и изнемогват.

Сред най-наболелите проблеми пред бранша, Иванов посочи високите глоби, които са непосилни за таксиметровите шофьори. Той уточни, че средният годишен доход на работещите в бранша е 8 000 лв., а някои от глобите са в размер на 3 000 и 5000 лв. Освен това, на нарушителите не се дава възможност да продължат да работят след наказателното постановление, за да могат да бъдат възстановени средствата за глобата.

Синдикалният лидер добави, че един от големите пропуски в управлението на Александър Цветков е била липсата на срещи с работещите в транспортния сектор. Димчо Иванов изрази надежда новоназначеният министър на транспорта да управлява бранша вслушвайки се в исканията на бранша. Сред първите искания от бизнеса ще бъдат редуциране размера на глобите и промяна в изискването на възраст на колата до 15 години.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).