Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските училища необезопасени при пожар заради старите си сгради
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 14.09.2010Коментари (0)427
© Varna24.bg
Малко от варненските училища са добре обезопасени при пожар, сочи експертна проверка. Причината за това се крие във факта, че почти всички учебни заведения се помещават в стари сгради, които не са изградени по новите изисквания. Като се изключи архитектурният характер на проблема обаче, школата били добре оборудвани с пожарогасители, а редовно се извършвали и тренировки на учениците за бърза евакуация при възникване на пожар.

Туристическите обекти пък т.г. са много по-безопасни в сравнение с м.г. например. Основните неуредици на пожарното обезопасяване възниквали заради незаредени пожарогасители, затворени аварийни изходи, неработещи противопожарни системи за известяване и др.

"След множество проверки от наша страна и съставени актове собствениците т.г. са по-съвестни. През минали години над 50% от обектите не спазваха задължителните правила за пожарна безопасност. Сега нарушителите са около една трета", коментира гл. инсп. Тихомир Тотев, зам.-директор на районната дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" към ОД на МВР - Варна.

По думите на Тотев годината може да се определи като спокойна. Заради благоприятните климатични условия и усилената работа произшествията т. г. са с над 900 по-малко в сравнение със същия период на миналата. Най-много пожари има в жилищния сектор, като там са и тези с най-много щети. През 2010-а и опожарените селскостопански площи са в пъти по-малко - 136 дка срещу цели 1000 дка за първите осем месеца на 2009-а.

"Стърнищата вече почти не се палят от собствениците, което е много важно. Винаги сме съставяли актове за това, но собствениците поспряха едва когато се оказаха заплашени от загуба на субсидиите за земите. Тази мярка наистина даде добри резултати", каза още Тотев. Загиналите при пожари тази година са 4-ма, с един човек по-малко в сравнение със същия период на м.г. Загинали или сериозно ранени огнеборци няма.

Източник: в. "Черно Море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: