Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските училища подават заявки за учители от "Заедно в час" до 11 юни
Автор: Пламена Николова 13:28 / 02.06.2021Коментари (0)1431
©
Илюстрация
Всички училища от Варна и областта все още могат да подават заявки за учители от програмата “Нов път в преподаването" на “Заедно в час". 

До 11 юни всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите свободни позиции през формуляр на сайта на “Заедно в час". Крайният срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на учебната година.

"Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. В своята програма "Нов път в преподаването" организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

“В заявките си директорите могат да попълнят както позиции, за които са сигурни, че ще имат нужда от учители, така и позиции, за които ще имат яснота и ще бъдат потвърдени на по-късен етап", споделя Блага Тодорова, специалист “Стратегически партньорства" в “Заедно в час".

В област Варна “Заедно в час" търси партньорство с училища, които се нуждаят от учители по английски език и математика, както и преподаватели в начален етап. Организацията вече има одобрени кандидати за тези учебни предмети, които са преминали сериозен процес на подбор и са доказали готовността и мотивацията си да работят за успеха на всяко дете в област Варна.

Повече информация за програмата и новите учители директорите могат да научат и на специален уебинар на 3 юни (четвъртък) от 17:00 до 19:00. Регистрацията е безплатна.

Освен методиката на преподаване на предметите в начален етап, участниците в програмата, които се квалифицират за начални учители, преминават и през специална подкрепа за прилагането на социално-емоционално учене (СЕУ) в класната стая. Учебният план се базира на рамката на Световната банка за развитие на социално-емоционални умения при деца и тийнейджъри. Развитието на тези умения помага на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели. 

В областта “Заедно в час" работи от началото на учебната 2020/2021 година. Четирима учители от програма “Нов път в преподаването" преподават в ОУ "Христо Ботев" Варна, СУ "Васил Левски" във Вълчи дол и СУ "Димитър Благоев" в Провадия.

Програма “Нов път в преподаването" търси партньорство с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които ръководството и преподавателския колектив вярват и работят за успеха на всички ученици. Програмата е подходяща за училища, които проактивно работят за положителна промяна в българското образование, готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики.

Условията на програмата и очакванията към училищата партньори, можете да разгледате на сайта на “Заедно в час".

Учителите в програма “Нов път в преподаването" са избрани с взискателен подбор измежду хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.  

В рамките на програмата учителите получават от “Заедно в час" още менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая и допълнителни възможности за професионално развитие. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания. 

Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в акредитиран български университет и като част от Национална програма “Мотивирани учители" на Министерство на образованието и науката. Програмата предлага на училищата в страната да привлекат мотивирани и подготвени специалисти от разнообразни професионални области със или без педагогическа квалификация. “Заедно в час" е партньор, съвместно със СБУ и отговаря за осъществяването на модул 1 и 3 от програмата, които включват обучението, подготовката и подкрепата на новите учители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: