Варненските вандали с нов удар, разрушиха стара каменна чешма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
11:27 / 08.04.2015
2269
Каменна чешмичка на поне 40 години, на която са утолявали жаждата си поколения летовници, идващи от варненския плаж, е новата "жертва" на вандалите. Тя е поредният разрушен обект в Морската градина, която се оформя като територия, в която всеки може да прави каквото си иска напълно безнаказано. Чешмичката се намира между поляната с прочутото Криво дърво и стълбището, което води към вече изчезналия Рибарски плаж.

По спомени на варненци тя съществува поне от 70-те години на миналия век. Съоръжението имаше две места за пиене - едно по-високо и едно по-ниско, за деца.

През годините тя периодично беше разрушавана и възстановявана няколко пъти. Чешмичката беше известна и с чести повреди и течове на вода. Този път за нейното възстановяване ще има нужда от сериозни средства, тъй като е почти напълно разрушена.

През тази година община Варна е отделила сериозни средства за ремонта на алеите в Морската градина, дано този обект също бъде включен в плановете за възстановяване на инфраструктурата в парка.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).