Варненският Зоопарк напомня за една своя благородна инициатива

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:43 / 18.03.2024
1440
"Здравейте, приятели! Искаме да ви напомним за нашата инициатива "Осинови животно". Не става въпрос само за бебетата, които се раждат ежегодно, а за всички наши обитатели. За повече информация можете да се свържете с нашите специалисти!". Това пишат от Зоопарка във Варна. Основна цел е той да стане по-привлекателен с нови видове животни и материална база.

Всеки, който желае да помогне на Зоопарк Варна да се превърне в приятен за живот на обитателите и интересен за посетителите, може да се присъедини към нашата "Мисия зоопарк“, като осинови животно, направи дарение в натура или чрез банков превод с произволна сума към ЦКБ.

Програмата за осиновяване на животни в Зоопарк-Варна е създадена благодарение на екипа на зоологическата градина. Началото бележи кампанията, която стартира месец януари 2013 г., под мотото "Осинови бебетата на Зоопарк-Варна“, с която се цели да се подпомогне дейността на зоологическата градина.

С получените средства се правят редица подобрения в зоологическата градина.

Благодетелите не се налага да полагате грижи за дадени животни от колекцията на зоопарка в дома си, а чрез месечна финансова издръжка ще допринесете за подобряване на условията им на живот. Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице като при желание от страна на осиновителя е възможно поставянето на табелка с данните на осиновителя пред помещението на осиновеното животно.

За да осиновите животно е необходимо да погледнете списъка с животни за осиновяване. При избора е добре да бъдат обсъдени нуждите на даденото животно или животни с биолога на зоопарка, който най-добре знае от какво имат нужда в момента. След това подписвате договор за дарение/осиновяване. Договорът може да бъде сключен за минимален срок от 1 месец и максимален за 2 години

Удовлетворение и фактът, че по този начин ще помогнете на избрания от вас вид и опазването на природата. Вашият пример може да бъде последван от други хора и малката помощ да стане голяма.

Най-правилните решения, тези които ни карат да се гордеем, че сме хора – се вземат със сърцето-човек няма две сърца – едно за хората и едно за животните. За благодарност от наша страна ще получите специално създадена за случая грамота.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).