Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският апелативен съд потвърди ареста на разследван за наркоразпространение в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 12:23 / 04.07.2017Коментари (0)1262
© Varna24.bg
Състав на Варненския апелативен съд днес определи като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд - Добрич от 22 юни тази година, с което е била оставена без уважение молбата за изменение в по-лека на мярката за неотклонение на Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение.

Пресслужбата на Апелативен съд- Варна припомня, че 22 годишният Диян е в ареста от края на м.март. Той е обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР - Балчик затова, че на 29 март 2017г. в Балчик държал 5,5 грама марихуана, предназначена за продажба. При специализирана акция в район, където обичайно се събирали наркозависими и имало данни, че се продава дрога, обвиняемият изхвърлил обвито в станиол топче. Следово куче открило наркотика под счупените тухли в двора. 

Марихуаната била разпределена в 15 дози. След задържането на Диян било установено, че престъпното деяние е извършено в условията на изпитателния срок на присъда на Районен съд - Балчик, влязла в сила на 29.09.2014г.

Днес втората съдебна инстанция подкрепи аргументите на първоинстанционния съд, който е анализирал всички събрани в хода на следствените действия гласни, писмени доказателства, иззетата марихуана и други материали. За разлика от защитата, Варненският апелативен съд намира, че съвкупната им преценка обосновава предположението, че Насков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Към настоящия момент това предположение не е разколебано. Диян е направил опит, макар и неуспешен да укрие дрогата. Наркоразпространението е тежко престъпление по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор. 

Апелативният съд споделя извода на ОС-Добрич, че съвсем реална е опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. 

В конкретния случай тази опасност произтича от обремененото съдебно минало на Диян, който е осъждан за друго престъпление, както и от факта, че се опитал да избяга от полицейските органи. Според съда, желанието на обвиняемия да сключи граждански брак със жената, от която очаква дете не е аргумент, който да мотивира изменение на мярката за неотклонение.

Варненският апелативен съд отмени наложения от съда в Добрич 2-месечен срок, в който обвиняемият не може да иска изменение на мярката. Втората съдебна инстанция намира, че от началото на разследването Насков не е злоупотребил с правата си.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава ареста на Диян Насков, привлечен като обвиняем затова, че държал марихуана с цел разпространение не подлежи на обжалване.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: