Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският апелативен съд потвърди ареста на румънец, заподозрян за грабеж с убийство
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 24.09.2009Коментари (0)556
© Varna24.bg
И вторият румънски гражданин, разследван за въоръжен грабеж и за убийството на българин, станали преди 9 години на ГКПП Йовково, община Ген. Тошево ще остане в ареста след като днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Добричкия окръжен съд, с което Лаурециу М. от Констанца бе задържан под стража.

26-годишният румънец е разследван за престъпление, извършено през декември 2000 година. във валутния магазин на граничния пункт, в съучастие като съизвършител с Куцу Т. от Констанца. Двамата ограбили 57 годишен българин. Отнели му 33 617 USD, като сумата е в особено големи размери. Грабежът бил брутален, с употреба на сила, заплахи и завършил с убийството на българина.

Както пред първоинстанционния съд, така и днес адвокатът на, който беше задържан от румънските власти с Европейска заповед за арест настоява, че няма доказателства, които да свързват младия мъж с бруталното престъпление, освен обстоятелството, че в същия ден тогава непълнолетният Лаурециу е бил действително в България. Чужденецът заяви, че няма нищо общо с престъплението и е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да докаже невинността си. Нещо повече. През месец януари тази година той доброволно се явил в полицията в Румъния, за да даде дактилоскопни отпечатъци.

За разлика от първоинстанционния съд въззивната апелативна инстанция преценява, че събраните в хода на разследването доказателства, които уличават Лаурециу в извършването на тежко престъпление са оскъдни. От тях не може да се направи в достатъчна степен обоснован извод за съпричастността на младия румънец към престъпното деяние. Апелативният съд обаче приема другите основания на добричкия съд, че чужденецът няма постоянен адрес в България, а разследването все още е в начален етап. Според съд трябва да се даде възможност на органите на досъдебното производство да разследват престъплението, за което има задържан вече и друг румънски гражданин - 30-годишния Куцу Т. от Констанца. В настоящия момент най-адекватната мярка за неотклонение спрямо Лаурециу е задържане под стража. Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Варна пред епидемия от морбили
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: