Варненският бюджет с 2 млн. лева дефицит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 27.09.2010
362
Дефицит от над 2 млн. лв. тегне над бюджета на Варна след актуализацията му. За това предупреди Янко Станев, председател на комисията по финанси и бюджет към местния парламент. По думите му над 1,4 млн. лв. е дупката, която се очертава в местната хазна в резултат от решението на Общинския съвет относно дивидентите. Около 700 000 лв. е само дивидентът на ВиК, за който местните депутати не постигнали съгласие и така поставили под въпрос приходите на общината. 500 000 лв. пък са загубите на Варна заради неуспелите промени в наредбата за местните данъци и такси.

По силата им някои цени на услуги трябваше да се утвърдят като местни такси, за да не се налага общината да внася за тях ДДС на държавата, припомни Янко Станев. И макар че за подобна корекция имаше всички основания, тя също не мина на сесия, дори след като бе прегласувана. Сега се налага местният парламант отново да се произнесе по отхвърлените 2 предложения. Ако те за пореден път не срещнат одобрение, ще се наложат промени в приходната част на бюджета, които да компенсират дефицита. Това означава нова актуализация, алармира Янко Станев.

На днешното заседание на комисията по финанси и бюджет той призова колегите си от всички политически сили още на следващата сесия - на 6 октомври, да дадат зелена светлина на отхвърлените текстове.

Източник: в. "Черно Море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).