Варненският окръжен съд се включи в проекта "Свобода зад решетките“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:04 / 06.10.2015
740
Варненският окръжен съд се включи в инициативата на сдружение "Младежки форум 2001 - Разград" за работна среща между магистрати и служители от местата за лишаване от свобода. Тя е част от проекта "Свобода зад решетките", подкрепен от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Проектът предвижда разработване и реализиране на обучителни програми за управление на конфликти в затворите.
 
В Окръжен съд Варна пристигнаха магистрати от град Плевен и служители на тамошния затвор. По време на дискусията беше обменен опит и споделена информация от практиката между магистратите и служителите на затвора в Плевен. Голяма част от въпросите бяха свързани с делата за условно предсрочно освобождаване на затворници, които се гледат в Окръжен съд, както и със спецификата в работата на съдиите в наказателно отделение. Магистратите коментираха, че все по-голяма част от подсъдимите са с висше образование, предвид факта, че в Окръжен съд се гледат дела за данъчни измами и престъпления против паричната и кредитната система.
 
183 са осъдените лица за 2014 г. в Окръжен съд Варна, 132 от тях са с условни присъди. През миналата година във ВОС са гледани 203 дела за условно предсрочно освобождаване, като постановените откази са 18. Същата е цифрата и на изпълнените ефективни присъди на Окръжен съд Варна през миналата година, като всичките 18 осъдени са били рецидивисти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).