Варненският окръжен съд ще предаде българин на властите в Германия, където е издирван за кражби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 11.06.2020
1973
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на 39-годишния Илиян М.  на властите в Германия, срещу когото се води наказателно преследване за извършени три кражби. ВОС допусна предаването на исканото лице, въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд - Меминген на 21.02.2020 г. На лицето беше определена мярка за неотклонение "задържане под стража“ до фактическото му предаване на искащата държава.

Обвинението спрямо Илиян М., е че в периода 20.11.2018г. до 06.02.2019г. в градовете Аугсбург, Меминген и Висбаден в един супермаркет и две хлебопекарни, при смяна на различни копюри от банкноти евро, чрез използване на трикове при броене им, откраднал 590 евро. В Германия престъплението се наказва с "лишаване от свобода“ до 10 г.

Престъплението, за което се издирва 39-годишния мъж е наказуемо и по българското законодателство.

В съдебно заседание Илиян М.  не изрази съгласие за доброволното му предаване на германските съдебни власти.

След преценка на събраните по делото доказателства и като съобрази  становищата на страните, Варненският окръжен съд прие, че искането за предаването на Илиян М. е съобразено с изискванията на Закон за екстрадицията и ЕЗА. Според решаващия съд са представени гаранции, че при осъдителна присъда 39-годишния мъж ще бъде върнат в България за изпълнението й, поради което допусна предаването му на германските власти. До фактическото му предаване Илиян М. ще остане в следствения арест.

Решението на съда може да се обжалва в петдневен срок пред въззивната инстанция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).