Варненският рапър Lay-Zy избухна с остри рими в навечерието на новата учебна година

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:22 / 10.09.2019
2693
Варненският рапър Красьо Милчев- Lay-Zy избухна с пореден хит в навечерието на новата учебна година, видя Varna24.bg.

След като острите му рими в "Мазен продавач" пресъздадоха комично натрапчивото поведение на предлагащите мобилни услуги търговци, в новото си парче рапарът е иронизирал преподавателите, които използват остарели методи и отегчават своите студенти. 

"Поредната Тухла" е последното видео от албумът на Краси “Мъдрост от Панелката".  Ето какво сподели той за медията ни:

"Парчето е последното от този албум, но не и от творчеството ми. Няма конкретен повод за създаването на това видео, но има причина. През втората част от студентството ми, чувствах че си губя времето. Ходих редовно на лекции и упражнения, но резултатите от изпитите винаги бяха в полза на преписвачите. Сякаш те бяха разгадали системата и имаха по-добри занимания от това да ходят на лекции. Естествено, ще добавя един конкретен тип учители, които знаят само материал от 20 години, преподават авторитарно и заплашват с много поправки. Чувствах се гневен и безсилен пред тази остаряла система, която награждава само тези, които рецитират материала 1 към 1, без собствени мисли. Единственото, което можех да направя е да напиша песен и да клася до завършването. И така, в онзи период, се роди “Поредната Тухла" а сега и видеото към нея. 

Макар, че тази песен  вече не е актуална за мен, винаги ще помня времето в което я написах. Време в което студентите ходят на лекции, на работа, вероятно вече имат сериозна връзка и мечтаят да се реализират след завършване. Като оставим популярните шегички на страна, не е лесен живот.

С това видео и песен предавам нататък своя опит към идните поколения студенти. Надявам се да им донесе усмивки и да ги спаси от моменти на негативност и безсилие. Също така е моят начин да си го върна на всички поредни тухли, които ме обезкуражаваха с безразличието и безхаберието си."


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).