Варненският съд остави доживотно в затвора мъж, запалил съпругата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 21.01.2016
775
Варненският апелативен съд осъди на доживотен затвор Ахмед Басриев, който запали съпругата си и тя почина в болница. На първа инстанция 58-годишният мъж получи 18 години и 6 месеца затвор от Окръжния съд в Търговище.

Басриев и 49-годишната Севинч Мехмедова живеели заедно от 34 години и имали три деца. Мъжът често злоупотребявал с алкохола ставал раздразнителен и агресивен към близките и съседите си. В пияно състояние правил скандали със Севинч, която пребивал и ревнувал.

Във фаталния ден в началото на 2014 година, отново след употреба на алкохол и скандал със жена си в дома на техни близки, Ахмед посегнал да я души. Намесата на роднините спасила Севинч, но скандалът между съпрузите продължил в дома им. Там Басриев я залял с бензин и запалил със запалка. Дрехите, косата и голяма част от кожата на Севинч пламнали. Горящата жена изскочила от дома си, а съседка потушила пламъците с дреха.

Мехмедова била настанена във варненска болница с около 80% изгаряния на кожата и седмица по-късно починала, припомня пресслужбата на съда.

Решението на Апелативния съд може да бъда обжалвано пред Върховния касационен съд (ВКС).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).