Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският съд остави наркодилър в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 12:42 / 11.04.2017Коментари (0)1278
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд определи като правилно, законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд - Добрич от края на м.Март, тази година, с което първоначално под стража е бил задържан Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че 21 годишният Диян е обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР - Балчик затова, че на 29 март в Балчик държал 5,5 грама марихуана, предназначена за продажба. При акцията по задържането му, младежът направил опит да изхвърли дрогата преди да бъде задържан. Това престъпно деяние е извършено в условията на изпитателния срок на присъда на Районен съд - Балчик, влязла в сила на 29.09.2014г.

Днес втората съдебна инстанция намери, че първоинстанционният съд е анализирал всички законови предпоставки за задържането под стража и е обосновал определянето най-тежката мярка за процесуална принуда. Събраните доказателства, иззетата марихуана и други материали обосновават категорично предположението, че Насков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Той е направил опит, макар и неуспешен да укрие дрогата. Наркоразпространението е тежко престъпление по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор. Нещо повече. 

От събраните по делото свидетелства става ясно, че Диян има трайни престъпни навици и от дълго време разпространявал марихуана сред зависими лица. Апелативният съд споделя и извода, че съвсем реална е опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Аргументи за това твърдение се намират в предишното му осъждане и във факта, че при опита да бъде задържан се опитал да избяга от полицейските органи. 

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава задържането под стража на Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: