Варненският съд върна в ареста разследван за разпространение на наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 16.08.2017
1505
Апелативният съд във Варна отмени определение на Окръжен съд - Варна от миналата седмица и потвърди задържането под стража на Милен Петков, привлечен като обвиняем за разпространението на наркотични вещества от дома си. Преди 10 дни първата съдебна инстанция беше определила "домашен арест" за 27 годишния варненец, който е от 2 месеца в ареста. Днес апелативният съд уважи частния протест на Окръжна прокуратура срещу изменената мярка за процесуална принуда.

Пресслужбата на съда припомня, че Милен беше задържан на 5 юни тази година, непосредствено след като продал високорискови наркотични вещества на две лица, единият от които непълнолетен. При задържането оказал съпротива. При последвалите обиск и претърсване на жилището, в което живеел, органите на реда намерили и иззели 74 г марихуана, 3,12 г амфетамини, както и две електронни везни.
Днес състав на Варненския апелативен съд отмени определения "домашен арест" и го определи като безсмислен и незаконосъобразен. Втората съдебна инстанция намира, че след като младият мъж е обвинен за продажба на забранени от закона вещества и то от дома, в който живее, абсолютно безпредметно и необосновано е точно там да търпи "домашен арест". Не се споделя и аргументът на Окръжния съд, че разследването почти е приключило, като се чака само заключението на ФХЕ от НИКК - София.

Съдът намира, че събраните в хода на разследването доказателства обосновават предположението, че Петков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Деянието е тежко по смисъла на закона и се наказва строго. От данните, събрани по делото, че Милен е продавал дрога от дома си, съдът стига до извода, че има опасност ако точно там търпи мярка за неотклонение може да извърши престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се отменя определения от първата съдебна инстанция "домашен арест" и се потвърждава задържането под стража спрямо Милен Петков, разследван за разпространение на наркотични вещества от дома си не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).