Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" вече е в "облака"
Автор: Пламена Николова 13:35 / 16.03.2020Коментари (0)1465
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кандидатстването в университета е 24/7 – изцяло в електронна среда. ВСУ "Черноризец Храбър" отваря "Виртуални прозорци" за кандидат-студентите от 17 до 20 март

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" е първият български университет, които в сътрудничество с Центъра за творческо обучение интегрира процесите на кандидатстване и обучение с облачните технологии на Google. Това стана в рамките на пилотния проект на ВСУ "Черноризец Храбър" и Центъра за творческо обучение за внедряване на Google G Suite в университета.  (видео с Алексанъдр Ангелов – управител на Центъра за творческо обучение вижте на: https://www.youtube.com/watch?v=r1o02UT7myU)

Вече са създадени 10 000 електронни профили – на студентите, академичния екип и експертите. Предоставен е пълен достъп до приложенията Classroom, Drive, Youtube Live, Expeditions, Gmail и др. Споделят се неограничени по обем ресурси и се организират виртуални аудитории. Google G suite улеснява управлението на образователните процеси и ежедневното електронно общуване. Платформата осигурява електронното и дистанционно обучение  на студентите, в което университетът има дългогодишни традиции и опит в акредитирани специалности.

"Екипи от студенти от магистърската програма "Софтуерно инженерство" и от бакалавърската "Компютърни науки" на Варненския свободен университет вече разработват специализирани Google-приложения, чрез които ще се разширяват възможностите на G Suite", коментира доц. д-р Веселина Спасова – преподавател в катедра "Информатика" на Варненския свободен университет.

От 17 до 20 март ще бъдат "отворени" и "Виртуални отворени прозорци" – специално за кандидат-студентите, а кандидатстването в университета е 24/7 изцяло в електронна среда. Абитуриентите ще могат да обсъдят с преподаватели и студенти от Варненския свободен университет своето кариерно развитие и различни въпроси, свързани с кандидатстването в професионалните направления "Психология", "Право", "Администрация и управление", "Икономика", "Информатика и компютърни науки", "Архитектура, строителство и геодезия", "Изкуства", "Национална сигурност". На сайта – www.vfu.bg , във фейсбук и инстаграм профилите на ВСУ "Черноризец Храбър" (VarnaFreeUniversity) ще бъдат публикувани линкове-покани за приложението на Google – Hangouts Meet, които ще отведат младежите към "дискусионна аудитория" на живо. Кандидат-студентите, техните родители и преподаватели ще имат възможност да участват в интерактивните презентации в реално време и да задават конкретни въпроси, свързани с обучението и приема в университета.

Записи на срещите ще бъдат публикувани в сайта www.vfu.bg , а също и на страниците ни в YouTube, Facebook и Instagram.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: