Варненският вестник "НахОДКи" с първо място в национален журналистически конкурс за ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 13.05.2021
1727
Вестник "НахОДКи“, безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, завоюва първо място в  третото издание на Националния журналистически конкурс за ученици "Гео Милев" в Стара Загора. Кино школа "Братя Люмиер“ от ОДК получава специална награда за колективно участие в конкурса.

В тазгодишното издание участие взеха деца и младежи от 21 населени места в 15 области, млади журналисти от 23 клубни форми при центрове за личностно развитие и извънкласни форми, занимаващи се с обучение по журналистика, училища и други институции. Това сочи официалната статистика на организаторите от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и къща музей "Гео Милев".

Най-добрите в конкурса бяха определени от жури, в което влязоха журналистите: Станимира Димова, Велизара Цонева и Стоян Стратиев.

"Отново се затвърждава впечатлението за чудесно свършена работа от ръководителите и учителите по места, независимо дали това са клубове в извънучилищните институции

или училища. Преподавателите не само са запознали децата и младежите с отделните жанрове, стилове, похвати и граматика, но са изградили и умения да откриват, мислят и представят вярно и с отношение информацията“, коментират организаторите пред  Росица Въльовска от Starazagora.bg.

Вестник "НахОДКи“ за трети път печели национален конкурс за ученическа журналистика, припомнят от редакционната колегия. Кино школа "Братя Люмиер“ правят успешен дебют и заявка за бъдещи участия и успехи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).