Варненският залив и варненското езеро "димят"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
08:56 / 07.10.2013
3809
Тази сутрин от високите части на Варна може да се види интересното, но познато на варненци природно явление мъгла над Варненското езеро и Варненския залив, предаде репортер на Varna24.bg.

Специфичното в случая е, че мъглата е единствено над водата, а в града е само в частите в непосредствена близост до морето и езерото. Това обикновено се случва в сутрешните часове през октомври и ноември, като видимостта над езерото и каналите свързващи морето с п-ще Варна Запад рязко намалява и те биват затворени за движение на кораби.  Това се дължи на водната пара. При нормални условия водната пара е невидима. Когато количеството и достигне до определена критична стойност, тя започва да кондензира. Образуват се дребни капчици и се образува мъгла от изпарение. Такива мъгли се образуват над водни басейни и не са особено често срещано явление. 

Всеки варненец е виждал или поне е чувал израза "морето дими". Точно това се случва в момента над варненския залив и варненското езеро.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).